Хоол тэжээлийн мэргэжилтэн, хоолны арга зїйч

Хоол зїйч, хоол тэжээлийн мэргэжилтэн нь хїний эрїїл мэндэд хоол хїнс, тэжээлийн нєлєєллийг єргєтгєх, хєтєлбєрийг їнэлэх, тєлєвлєх, хэрэгжїїлэх їїрэгтэй.

Боловсролын түвшин: Өндөр чадвартай

Үүрэг даалгавар

  • иргэд, гэр бїл, нийгэм бїлэгт хоол тэжээл, хїнсний зїйлсийн эрїїл мэндийн їр єгєєжийг нэмэгдїїлэх, эрсдлийг бууруулах зорилгоор хоолны цэс дэглэм тєлєвлєх, хоол бэлтгэх,
  • хоолны дэглэм, цэс тєлєвлєх, хоол бэлтгэлд хяналт тавих, хоол бэлтгэх, хоолоор їйлчилдэг газруудад зєвлємж єгєх зорилгоор хоолны хэрэглээ, чанарыг хянах,
  • хувь хїмїїс, гэр бїл, нийгэм бїлгийн хоол тэжээлийн хэрэглээнд їндэслэн эрїїл мэнд, хоол тэжээлийн талаар мэдээлэл цуглуулах, їнэлэх,
  • хоол тэжээлийн їнэлгээ, оролцооны хєтєлбєрїїдийг тєлєвлєх, хэрэгжїїлэх, иргэд, гэр бїлийн хоол тэжээлийн хэрэглээний тєвшинг дээшлїїлэхтэй холбогдуулан сургалт явуулах,
  • євчтєний хоолны дэглэм, хэрэглээг зохицуулах їїднээс эрїїл мэндийн бусад мэргэжилтэнтэй зєвлєлдєх,
  • хоол тэжээлийн хэрэгцээг хангахад чиглїїлж хїнс, хоол тэжээлийн бїтээгдэхїїнийг боловсруулах, їнэлэх,
  • хоол тэжээлийн талаар судалгаа хийх, їр дїнг эрдэм шинжилгээний ном сэтгїїл, хурлаар тїгээх.
Loading...