Хоол зїйч, хоол тэжээлийн мэргэжилтэн нь хїний эрїїл мэндэд хоол хїнс, тэжээлийн нєлєєллийг єргєтгєх, хєтєлбєрийг їнэлэх, тєлєвлєх, хэрэгжїїлэх їїрэгтэй.
Боловсролын түвшин:
Өндөр чадвартай
Цалин шалгах
Үүрэг даалгавар
- иргэд, гэр бїл, нийгэм бїлэгт хоол тэжээл, хїнсний зїйлсийн эрїїл мэндийн їр єгєєжийг нэмэгдїїлэх, эрсдлийг бууруулах зорилгоор хоолны цэс дэглэм тєлєвлєх, хоол бэлтгэх,
- хоолны дэглэм, цэс тєлєвлєх, хоол бэлтгэлд хяналт тавих, хоол бэлтгэх, хоолоор їйлчилдэг газруудад зєвлємж єгєх зорилгоор хоолны хэрэглээ, чанарыг хянах,
- хувь хїмїїс, гэр бїл, нийгэм бїлгийн хоол тэжээлийн хэрэглээнд їндэслэн эрїїл мэнд, хоол тэжээлийн талаар мэдээлэл цуглуулах, їнэлэх,
- хоол тэжээлийн їнэлгээ, оролцооны хєтєлбєрїїдийг тєлєвлєх, хэрэгжїїлэх, иргэд, гэр бїлийн хоол тэжээлийн хэрэглээний тєвшинг дээшлїїлэхтэй холбогдуулан сургалт явуулах,
- євчтєний хоолны дэглэм, хэрэглээг зохицуулах їїднээс эрїїл мэндийн бусад мэргэжилтэнтэй зєвлєлдєх,
- хоол тэжээлийн хэрэгцээг хангахад чиглїїлж хїнс, хоол тэжээлийн бїтээгдэхїїнийг боловсруулах, їнэлэх,
- хоол тэжээлийн талаар судалгаа хийх, їр дїнг эрдэм шинжилгээний ном сэтгїїл, хурлаар тїгээх.