Тогооч нь зочид буудал, зоогийн, нийтийн хоолны бусад газар, хєлєг онгоц, суудлын галт тэрэг болон айл єрхєд хоол хїнс бэлтгэх ажлыг зохион байгуулж хийнэ.
Боловсролын түвшин:
Хагас ур чадвартай
Цалин шалгах
- Байгууллагын тогооч
- Бусад тогооч
- Индонез хоолны тогооч
- Латин Америкийн хоолны тогооч
- Рестораны тогооч
- Түргэн хоолны салбарын менежер
- Усан онгоцны тогооч
- Хоол боловсруулах үйлдвэрлэлийн анхан шатны хянагч/мастер
- Хоол бэлтгэлийн ажилтан
- Хоол үйлчилгээний байгууллагын зохион байгуулагч
- Хятад хоолны тогооч
- Энэтхэг хоолны тогооч
- Япон хоолны тогооч
Үүрэг даалгавар
- хоол хїнсийг бэлтгэж, боловсруулах,
- хоол бэлтгэгчийн ажлыг удирдан зохион байгуулах,
- хоол хїнсний амт, чанарыг шалгах,
- тусгай жор болон єєрийн зохиосон жор, орцын дагуу хоолны орцыг жигнэж хэмжих, холих,
- шарах шїїгээ, шарагч, бусад хоол хийх тоног тєхєєрємжийн температурыг тохируулах, хоол хїнс бэлтгэх эрїїл ахуйн стандарт шаардлага хангасан, аюулгїй орчныг бїрдїїлэх зорилгоор гал тогооны єрєє, гал тогооны хэрэгсэл, тоног тєхєєрємж болон їйлчилгээний хэсгийг цэвэр байлгаж, шалгах,
- том шарагч, хайруулын таваг зэрэг их хэмжээтэй хоол хийх зориулалт бїхий тоног тєхєєрємжїїдийг ажиллуулах зэрэг багтана.