Рестораны менежер нь кафе, ресторан, зоогийн газрын хоол хїнс бэлтгэх їйлчилгээ эрхэлдэг холбогдох байгууллагын їйл ажиллагааг тєлєвлєж, удирдан зохицуулна.
Боловсролын түвшин:
Чадварлаг
Үүрэг даалгавар
- ахлах тогооч, тогооч нартай зєвлєлдєн хоолны цэс тєлєвлєх,
- тусгай арга хэмжээ тєлєвлєх, зохион байгуулах,
- тєсвийн дагуу бараа худалдан авах, їнэ тогтоохыг зохицуулах,
- материалын нєєц, санхїїгийн гїйлгээний тайлан, тооцоо хєтлєх,
- материалын нєєц, санхїїгийн гїйлгээний тайлан, тооцоо хєтлєх,
- хоолны заал, гал тогоо, хїнсний агуулахыг эрїїл ахуйн шаардлагад нийцїїлэн, цэвэр, їзэмжтэй байлгах,
- хоол болон їйлчилгээний чанарыг їнэлэх, дїгнэх їйлчлїїлэгчийн сэтгэл ханамжийн талаар тэдэнтэй харилцах зєвлєлдєх,
- зєєгч, гал тогооны ажилтан шалгаруулах, ажлын хуваарь тогтоох, сургах, дадлагажуулах,
- захиалга хїлээн авах, зочдыг угтах, хоолны захиалга хийхэд туслалцаа їзїїлэх,